Fråga

Jag har testat att aktivera den nya funktionen ”Din telefon” som kom med höstuppdateringen av Windows 10. Och visst, den fungerar, men man måste ju installera jättestora appar i telefonen som gör den extremt trög (Android).

Och vad får man för det? Senaste månadens sms och ett fåtal bilder blir åtkomliga från datorn. Jag hade trott att man skulle kunna synkronisera mycket mer, som till exempel kalender, kontakter och liknande.

Daniel

Svar

Funktionaliteten i ”Din telefon” är för ögonblicket tyvärr väldigt begränsad och, som du säger, inte särskilt användbar. Det verkar som om Microsoft bara testar lite. Man har ställt i utsikt att det ska komma mycket mer i kommande stora Windowsuppdateringar.

Min rekommendation är att i stället använda gratisprogrammet Myphoneexplorer. Det belastar inte telefonen och ger tillgång både lagring och sms, plus samtalslistor, samt kalender och anteckningar.

Det går dessutom att säkerhetskopiera uppgifter från telefonen och också att spegla skärmen på datorn. www.fjsoft.at/en/.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här