Fråga

Jag får meddelandet 0x8007045d på skärmen. Jag har en extern hårddisk Hitachi USB 3.0 och jag kan inte komma in i den.

Bengt

 

Svar

Felkod 0x8007045d i Windows kan bland annat uppstå när en enhet har svårt att hitta och läsa filer korrekt. Den kan till exempel visas vid en felaktig filöverföring eller säkerhetskopiering.

Min bedömning är att det är något problem med din externa hårddisk, men det är förstås svårt att säga vad. Försök först med följande åtgärder i tur och ordning.

Starta om Windows. Detta är alltid det första att göra vid de flesta problem och löser dem ofta.

Prova sedan med att använda en annan USB-port till hårddisken. Krångel med USB-anslutningar är tyvärr inte ovanligt och kan bero antingen på en skadad port eller felaktiga drivrutiner. För säkerhets skull, testa också gärna hårddisken med en annan dator.

Det kan också handla om ett fysiskt fel på hårddisken. Högerklicka på den i Utforskaren och välj Egenskaper, samt därefter Felkontroll på fliken Verktyg. Sök igenom och reparera disken för att se om det gör någon skillnad.

Om ingenting av detta fungerar är det förmodligen något större fel med disken. Du kan försöka formatera den och börja om, men det innebär förstås att du förlorar alla data på den.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här