Fråga

Jag är i färd med att kopiera jpg-filer från en extern hårddisk till Samsung T7 SSD. I vissa fall avbryts kopieringen med ett meddelande ”Vill du kopiera den här filen utan egenskaper?”.

För jakande svar fortsätter kopieringen utan problem. Vid öppning av kopierad fil syns inga avvikelser gentemot originalet. Avbrottet är irriterande, då det är fråga om flera tusen filer som ska kopieras. Vid kopiering till en annan SSD-disk uppstår inte detta problem.

Peter Strömberg

Svar

De egenskaper som inte kopieras är antagligen metadata av olika slag. Orsaken borde vara att du använder filsystemet NTFS på den disk du kopierar från och FAT32 på den mottagande disken.

Anledningen till att vissa egenskaper för vissa filer inte kan kopieras eller flyttas från en NTFS-enhet till en FAT-enhet är att det inte finns stöd i FAT. NTFS-filsystemet kan lagra vissa egenskaper (exempelvis egenskaper som rör ADS och filkrypteringsinformation) som enheter formaterade med FAT-filsystemet helt enkelt inte kan lagra.

Den enklaste lösningen är att formatera om Samsung T7-disken till NTFS. En annan möjlighet är att använda något tredjepartsprogram för filkopieringen. Eftersom felmeddelandet kommer från Windows visas det bara om du använder Utforskaren.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. Ett kanonprogram för att kopiera/flytta filer är TeraCopy.
    https://www.codesector.com/teracopy
    Lägger sig i högerklicksmenyn prexis som vanliga kopiera/flytta.

    Kan inte herrar/damer på DatorMagazin testa och göra en utvärdering av det programmet ?
    I mitt tycke betydligt bättre än windows/utforskarens egna kopiera/flytta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här