LG förser ett flertal tv-tillverkare med OLED-paneler. Nu kan företaget komma att bli en ännu mer central aktör på tv-marknaden då de även låter andra tillverkare använda WebOS.

LG:s operativsystem WebOS som används i företagets smart-tv kan snart komma att dyka upp i tv-apparater även från andra tillverkare. Företaget meddelar att plattformens ekosystem blir tillgängligt för andra tv-tillverkare och uppger att fler än 20 företag redan ska vara inblandade i partnerskapet. De räknar dessutom med att ännu fler kommer att komma ombord framöver.

Till att börja med förväntas andra tillverkare få tillgång till WebOS version 5, men i ett senare skede lär det även inkludera WebOS version 6 som visades upp på årets digitala CES-mässa och som kommer att introduceras i året LG-nyheter.

Röststyrning och stort apputbud

Möjligheten att använda WebOS betyder att företag som använder operativsystemet kan få tillgång till funktioner som röstsökning och -styrning samt många reda utvecklade appar för ett flertal streamingtjänster som Netflix, YouTube, Amazon Prime Video med flera.

– Genom att välkomna andra tillverkare att gå med i WebOS tv-ekosystemet, går vi in på en ny väg som gör det möjligt för många nya tv-ägare att uppleva samma fantastiska användarupplevelser och funktioner som finns tillgängliga på LG:s tv-apparater, säger Park Hyoung-sei, vd för LG Home Entertainment Company, i ett uttalande.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här