SteelSeries tar programmerbara tangenter till en ny nivå med tangentbordet SteelSeries Apex Pro Mini.

Att lansera tangentbord med programmerbara tangenter är inget nytt, men det brukar innebära möjligheten att konfigurera vilken tangent som ska göra vad. Nu tar SteelSeries det här med programmerbara tangentbord till en ny nivå med SteelSeries Apex Pro Mini. Till att börja med använder det mekaniska OmniPoint 2.0 RGB-brytare vilket tillsammans med en 32-bitars ARM-processor ger en snabbare svarstid. Via det medföljande styrprogrammet kan även tangenternas slaglängd, det vill säga hur långt en tangent måste tryckas ner för att en tryckning ska registreras, anpassas från 0,2 till 3,8 millimeter för att kunna passa alla användare. Varje tangent kan dessutom ges två olika funktioner beroende på hur långt tangenten trycks ner.

Tangentborden har en formfaktor på 60 procent jämfört med ett fullstort tangentbord då allting till höger på tangentbordet – numeriska tangentbordet, piltangenter et cetera – har fått stryka på foten.

SteelSeries Apex Pro Mini finns i en version med USB-C-sladd för drygt 2400 kronor och en trådlös version som använder Bluetooth för drygt 3000 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här