Fråga

Outlook Express erbjöd sig att komprimera min e-post. Nu är alla e-postmeddelanden efter mitten av augusti borta. Jag har ett tiotal mappar dit jag flyttar meddelanden som jag vill spara, även där är meddelandena borta.

Måste jag köpa ett tredjepartsprogram för att rätta till det Microsoft vandaliserar?

Svar

Naturligtvis har inte Microsoft “vandaliserat” något, men tydligt är att ett problem har uppstått av någon okänd orsak. Outlook Express lagrar alla meddelanden i filer med ändelsen .dbx. Dessa finns i en mapp som du enklast hittar genom att öppna Alternativ i Verktyg-menyn och gå till fliken Underhåll.

Klicka på knappen Mapp för att visa vilken mapp det handlar om. Du kan sedan använda Utforskaren för att kontrollera i denna mapp om dina filer finns kvar. Gör de det, bör de gå att rädda.

Lagring av mycket e-post kan göra dessa filer ganska stora. Ännu större blir de på grund av att e-postmeddelanden som tas bort lämnar “hål” efter sig i filerna. Vad komprimeringen av e-postmappar gör är att gå igenom dbx-filerna, ta bort luckorna och trycka ihop filen. Detta kan spara mycket plats och göra programmet snabbare. Det är dock tyvärr också en lite känslig procedur, eftersom ett fel eller en skadad hårddisk kan göra filerna oläsliga.

Om dina filer finns kvar kan du dock först prova att importera dem på nytt till Outlook Express. Använd Importera i Arkiv-menyn.

Annars finns det, som du säger, en hel del program som kan reparera skadade dbx-filer. Här är det första jag hittade: www.oemailrecovery.com/outlook-express-repair.html Google ger dock många fler träffar.

En bra sida med massor av information om hur Outlook Express fungerar:
www.insideoe. com/files/store.htm

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här