LG Electronics har lanserat en kompakt, bärbar dator som är utrustad med en liten extraskärm för Windows Sideshow-tekniken.

LG R200 Sideshow är en Intel Centrino Duo-baserad dator utrustad med en 12,1-tumsbildskärm, som kompletteras med en lite 2,5-tummare. Den lilla bildskärmen är monterad på utsidan av datorns lock och via beröringskänsliga knappar får användaren tillgång till Sideshow-baserade funktioner, som e-post, kalender och musik, utan att datorn behöver startas.

I övrigt är datorn utrustad med ett ATI Mobility Radeon X2300HD-grafikkort, en SATA-hårddisk på 160 gigabyte, 2 gigabyte DDR2-minne, DVD-brännare som hanterar DVD-media med dubbla lager samt Intel Wireless Wi-Fi-Link 4965AGN med stöd för det kommande Wi-Fi-gränssnittet 802.11n.

Blutooth och minneskortläsare ingår även i den 1,94 kilo tunga datorn som ska finnas tillgänglig i butik i mitten av augusti. Det rekommenderade priset på R200 Sideshow är 12 995 kronor inklusive moms.

Föregående artikelAMD tar Opteron till 3,2 gigahertz
Nästa artikelDells Linux-datorer tar sig till Europa
Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här