Under förra året skickade Sun runt och demonstrerade en komplett serverhall i en container i 73 större städer runt om i världen. Det något ovanliga serverprojektet, som man kallade Blackbox, har tydligen generat tillräckligt stort intresse för att Sun nu ska kunna skeppa ut sina containrar till kunder.

Tanken bakom Blackbox, som Sun numera kallar Modular Datacenter S20, är att kunna leverera kraftfulla och skräddarsydda system som kunderna mycket snabbt ska kunna ta i bruk.

I princip ska Suns kunder bara behöva förse Modular Datacenter med vatten till kylsystemet innan det kan sättas i drift. I den 6,1 meter långa containern får upp till åtta stycken 19-tumsrack på totalt 320 höjdenheter plats. Beroende på hur systemet konfigureras kan det prestera upp till 18 teraflop eller erbjuda lagringskapaciteter på upp till 3 petabyte.

Modular Datacenter S20-systemet stöder 27 av Suns olika servermodeller och det har redan levererats till kunder i bland annat Belgien och USA. Enlig Sun väljer kunderna vanligtvis att placera Modular Datacenter-systemen i direkt anslutning till befintliga serverhallar.

Från 559 000 dollar och uppåt kostar Suns Modular Datacenter S20-system.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här