Iomegas StorCenter-serie växer med Pro ix4-200r NAS Rackmount Server. Enheten bygger på operativsystemet LifeLine från EMC.

Små och medelstora företag är målgruppen för Iomegas nya rackmonterade server i StorCenter-serien. Enheten, som har beteckningen Pro ix4-200r, rymmer fyra hårddiskar och har bland annat stöd för ISCSI, multipla RAID-konfigurationer och Windows Active Directory.

– Vi är den enda leverantören av nätverkshårddiskar som förenar EMC:s lagringstekniker med produkter som den nya ix4-200r, säger Jonathan Huberman, VD för Iomega och avdelningen för produkter för konsumenter och mindre företag på EMC.

Ix4-200r innehåller en 3,2 GHz Intel Celeron-processor, en gigabyte minne och levereras med SATA II-hårddiskar med en total kapacitet på två eller fyra terabyte.

Iomega uppger att enheten är klar att använda efter fyra musklick. Tillverkaren skickar som vanligt med mjukvaran EMC Retrospect Express som kan ta hand om säkerhetskopieringen av anslutna datorer.

Det ingår även två gigabyte utrymme per användare i nätverket på MozyHome, en tjänst för säkerhetskopiering över internet. För ”obegränsat lagringsutrymme” får du betala 45 kronor per dator och månad.

Prislappen för tvåterabytesversionen av ix4-200r ligger på 16 500 kronor. Samma modell med dubbet så mycket lagringsutrymme kostar cirka 19 000 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här