Fråga

Hej! Jag använder Windows 7 och har en fråga angående något bra, och helst gratis, program för säkerhetskopiering. Finns det något program som man kan lita på, och som bara jämför filversionerna och ersätter den äldre versionen på backupdisken med den nyare (senaste) versionen?

För några år sedan hade jag en Iomega-enhet, men backupprogrammet som följde med skapade en enda jättefil med Iomegas egen filändelse i slutet. Så man är helt låst till Iomegas program … Dessutom medförde detta att det var krångligt om man bara ville återställa en skadad fil – Iomega-enheten verkar mest vara avsedd att göra total backup på hårddisken och sedan en total återställning …

Det jag vill ha är alltså ett program där man inte är låst till någon tillverkare, och som inte skapar några egna filer/filformat, utan bara sköter säkerhetskopieringen av markerade mappar automatiskt, och där jag kan välja vilken enhet/mapp säkerhetskopian ska finnas på. Finns det något bra program man kan lita på?

Svar

Varför inte prova Deltacopy, ett program som inte bara är öppen källkod och därför helt gratis, utan dessutom gör inkrementella säkerhetskopior. Det senare innebär att det inte kopierar hela filer, utan bara de delar av filerna som ändrats. Nedladdning här: www.aboutmyip.com/AboutMyXApp/DeltaCopy.jsp. Instruktioner hittar du här: www.aboutmyip.com/files/DeltaCopyManual.pdf.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här