Nu kan du synkronisera din e-post, kalender och dina kontakter i Hotmail med mobiltelefonen.

Exchange Activesync, EAS, fungerar bäst med mobila enheter som Windows Mobile, Iphone och Nokiatelefoner, skriver Microsoft på sin MVH-blogg.

Vissa begränsningar finns dock för samtliga enheter i skrivande stund. Microsoft uppger bland annat att sökfunktionen inte fungerar för vare sig mejl eller kontakter.

Hotmail delar även ett par problem med konkurrenten Gmail. Det handlar bland annat om att vissa fält i den webbaserade kontaktboken inte överensstämmer med de i EAS-protokollet och att kontakters födelsedagar kan ändras automatiskt om du redigerar information om personen i telefonen och senare på webben. Det beror på att servern och din enhet är inställda på olika tidszoner, skriver Microsoft på sin amerikanska supportsida.

Det kan även hända att bilder som du lägger till i dina kontakter via mobiltelefonen endast syns i EAS-anslutna enheter och inte webbversionen av Hotmail.

När det gäller Android verkar det som om användarna får testa och hålla tummarna. Enligt Microsoftbloggen kan det fungera med rätt hårdvara och rätt Androidversion. Officiellt Android-stöd kommer dock inom några månader.

Här hittar du information om hur du aktiverar funktionen i din telefon.
(Om sidan inte visas kan det hända att du behöver byta språk till ”engelska” i din webbläsare)

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här