Nu kan du styra dina elanslutna enheter i hemmet med mobiltelefonen. Åtminstone om du har en router från svenska Dovado.

Företaget släpper en applikation till Android och Iphone som både fungerar över det trådlösa nätverket och via mobilt bredband. Med en Tellsticksändare i Dovados 4GR-router och trådlösa mottagare i eluttagen kan användaren kontrollera en enhet, en grupp av enheter eller samtliga anslutna enheter.

Man kan även lägga till ett turbo 3G-modem (USB) i routern och till exempel få möjlighet att slå på värmen i sommarhuset innan man åker dit på höst- eller vintersemester.

– Vår lösning kan också ge en minskad miljöbelastning, eftersom energislukande elektrisk utrustning inte behöver vara påslagen mer än nödvändigt. Det är också enkelt att stänga av den på distans, om man skulle ha glömt det när man åkte hemifrån, säger Erik Arthur, som är vd för Dovado.

Den mobila applikationen innehåller även övervakningsfunktioner för routern och kan till exempel visa hur mycket data som skickats och tagits emot. Applikationen släpps den 20 oktober.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här