Fråga

Om jag byter nätleverantör – hur blir det då med min gamla e-postadress? Kan jag på något sätt styra över den till en ny adress eller vad gör jag?

Per Olof

 

Svar 

Om du har en e-postadress hos en specifik leverantör kan du i allmänhet inte behålla den om du byter till ett annat abonnemang. Det här kan dock variera, det finns leverantörer som låter dig fortsätta att ha tillgång till e-postkontot. En annan möjlighet är att du kan få hjälp med vidarebefordring av e-post till din nya adress under en period.  Men du måste själv kontrollera vad som gäller i just ditt fall.

Men räkna med att du måste byta adress. Se då till att skicka ut den nya adressen till alla i din kontaktlista – och skicka gärna flera meddelanden, eftersom sådant är lätt att missa.

För att gardera dig mot att behöva byta e-postadress i framtiden, är ett tips att skaffa en adress som är oberoende av internetleverantören. Exempel är Gmail eller Hotmail. Ännu bättre är förstås att skaffa en egen domän – då har du full kontroll i alla lägen.

Föregående artikelOffice 365 i molnet som beta
Nästa artikelSkype läcker data
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här