Fråga

Hejsan, jag har ljudkortet Creative Labs SB0670 i min dator nu. Innan jag nyligen formaterade datorn hade jag Vista och det fungerade utmärkt. Nu har jag Windows 7 och det fungerar inte alls. Tydligen verkar detta vara ett vanligt problem, men hur löser man det?

Robert Eldesten

 

Svar

Du säger ju inte vad det är som inte fungerar, men jag antar att det helt enkelt saknas drivrutiner till ljudkortet. Till Windows 7 ska du kunna använda samma drivrutiner som till Vista, så det borde kunna gå bra att installera från skivan som följde med ljudkortet eller datorn.

Saknar du skiva är det värre, eftersom Creative har riktigt dåliga supportsidor. Ditt kort finns inte ens listat. Men vad jag kan få fram handlar det om ett X-Fi-kort, så du kan mycket väl prova med drivrutiner för ett annat kort i den serien.

Om det är en märkesdator kan du säkert hitta drivrutinerna på deras webbsida. Det kan också löna sig att helt enkelt låta Windows försöka hitta en lämplig drivrutin.

Föregående artikelFyra kärnor till Snapdragon
Nästa artikelHur få plats med Linux?
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här