Lexmark har utkommit med flera nya multifunktionsskrivare med färglaserteknik för medelstora arbetsgrupper. Bland nyheterna finns serien X950 som kan hantera upp till A3-format och stora volymer och X548-serien med flera smarta lösningar.

Skrivarna X548de och X548dte är riktade mot medelstora arbetsgrupper och är utrustade med intelligenta lösningar som enligt Lexmark är tänkta att minska bördan på företagen och underlätta effektivare arbetsflöden.

Basmodellen X548de har en 7-tums pekskärm i färg med kontextuellt ljud, automatisk duplex, 250-arks pappersmagasin, 50-arks automatisk dokumentmatare och klarar utskriftshastigheter upp till 25 ark i minuten. Inbyggt nätverk är standard och en 900 megabertz processor med 512 megabyte minne finns också. Modellen X548dte är likadan, men kompletterad med ytterligare ett 650-arks pappersmagasin och 160 gigabytes hårddisk som standard.

Bild 352013

Båda modellerna erbjuder flera produktförbättringar och lösningar jämfört med tidigare generationer, som Adobe Flash Lite, förhandsgranskning och miljövänliga funktioner. Skrivarna ingår också i Lexmark Rewards Program som belönar kunder med gratis toner och bildbehandlingspaket när de skickar sina tomma kasetter till Lexmark för återvinning och påfyllning.

I X950-serien kommer tre nya skrivare riktade mot stora arbetsgrupper och avdelningar i medelstora och stora företag. Det handlar om A3-skrivare för stora volymer och avancerad efterbehandling. De innehåller lösningar som ska effektivisera arbetsflödet och samtidigt skydda kunddata, enheter och nätverk med flera lager av säkerhetsdetaljer, autentisering, auktorisering, loggning och hårddiskrensning.

En motsvarande skrivare kallad C950 lanseras samtidigt. Kapacitet och funktioner är likartade, men detta är en ren skrivare som saknar skanner och annan multifunktionalitet.

Pris och tillgänglighet har inte meddelats.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här