Fråga

 

Jag uppgraderade min bärbara Dell Vostro 3300 till Windows 8 så snart den första publika betan lanserades, och köpte en billig uppgradering när operativsystemet väl släpptes. Jag har lyckat hitta drivrutiner för både fingeravtrycksläsare och komponenterna i övrigt och allt fungerar utan problem.

Jag har dock inte lyckats aktivera grafikkortet från Nvidia som finns i maskinen, utan tvingas nöja mig med det inbyggda i Intelprocessorn. Vad jag förstår har Nvidia släppt drivrutiner till den aktuella grafikkretsen (Geforce 310M), men det krävs att Dell gör detsamma för att jag ska kunna installera dem. Kan jag komma runt problemet?

Anders

 

Svar

 

Det är riktigt att det finns drivrutiner från Nvidia till denna krets. Eller, mer korrekt, det är deras generella drivrutin som ska fungera även här, både till Windows 7 och Windows 8. Och den finns i både 32- och 64-bitsversion. Så jag kan inte se varför du ska behöva vänta på att Dell ska göra något. Det lär de för övrigt inte heller göra, eftersom det handlar om en äldre modell.

Har du provat att installera denna?

www.nvidia.co.uk/object/notebook-win8-win7-64bit-320.18-whql-driver-uk.html

Se för övrigt också denna information om drivrutiner för Windows 8 till din dator:

http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/w/laptop/4365.vostro-3300-windows-8-64-bit/revision/1.aspx

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här