I butik 26 maj 2014

TESTER
APPLE MACBOOK AIR – 11 TUM
Maximal portabilitet med bibehållen notebook-känsla.

CORSAIR GRAPHITE 760T
Med Graphite 760T väljer Corsair en genomtänkt design och ett stort fönster för att visa upp sina komponenter.

CRUCIAL BALLISTIX SPORT VLP
När vanlig lågprofil inte är lågt nog men bra prestanda fortfarande är ett krav kanske du bör kika på Crucial Ballistix VLP.

ASUS GEFORCE GTX 780 TI MATRIX PLATINUM 3 GB
Extrema entusiaster och överklockare står i fokus när Asus lanserar sitt mest påkostade GTX 780 Ti-kort någonsin.

SAMSUNG GALAXY S5
Samsungs flaggskepp tar ett steg fram och ett bakåt.

CONTOUR ROLLERMOUSE RED PLUS
Är det läge att kasta ut den klassiska musen och satsa på en rullist istället? Ja, det verkar faktiskt så.

NUANCE POWER PDF ADVANCED
Här är en användarvänlig PDF-mjukvara från Nuance som visar sig vara riktigt prisvärd.

JÄMFÖRANDE TEST: ULTRALÄTTA BÄRBARA KRAFTPAKET
Att bärbara datorer är lätta och kraftfulla är en given förutsättning idag. Kravet våren 2014 är istället högupplösta bildpaneler. Vi har testat de sju hetaste just nu.

MJUKVARA
DET DIGITALA LIVET
Bilder, dokument, kontakter, hälsoprofiler, ekonomi, underhållning – mycket i vårt liv är digitalt. Frågan är vilka fördelar och nackdelar det finns med att knyta allt till en plattform eller leverantör.

INTERNET OF THINGS: EN OCEAN AV MÖJLIGHETER – OCH RISKER
Sällan eller aldrig har vi stått inför en sådan dramatisk förändring som vi gör nu med Internet of things. Det har verkligen tagit fart. Här berättar vi om dagsläget och om vad som är att vänta inom en nära framtid.

FÅ UT MER AV CHROME
En Chromebook är i princip inget annat än en smidig och relativt billig bärbar dator. Den särskiljer sig dock genom sitt operativsystem, Chrome OS. Men du behöver inte gå miste om dina Windowsprogram.

SÅ KÖR DU CHROME OS VIRTUELLT
Sugen på att testa Chrome OS? Du måste inte gå och köpa en Chromebook för att kunna utvärdera operativsystemet. Här får du reda på hur du kan prova en så kallad molndator utan att betala en enda krona.

BITCOIN BAKOM KULISSERNA
Ett betalningsmedel, men hur fungerar det egentligen? Här får du veta allt, från historiken bakom till hur valutan omsätts. Lägg så till en fundering om det är värt besväret att själv ge sig in i leken.

DIRECT ACCESS: ALLTID ANSLUTEN – ALLTID PÅ INSIDAN
Tänk dig att vara uppkopplad var som helst, när som helst och med tillgång till allt du behöver. Ett steg på vägen kan vara Direct access, som utökar nätverket så att användarna kan nå det var de än sitter.

WEBBTEKNIK FLYTTAR IN I TV:N
Dagens smart-TV-plattformar är bara ett första stapplande steg jämfört med vad som komma skall. Framtiden för TV-apparater är moderna operativsystem där webbtekniker står i främsta rummet.

HÅRDVARA
EXTRA INSTRUMENTPANEL TILL BILEN
Med hjälp av OBD2-porten i din bil och en avläsningsenhet med stöd för Bluetooth kan du få information till din mobiltelefon eller datorplatta. Här visar vi hur du gör, det är varken svårt eller dyrt.

KEJSARENS NYA KLÄDER
Den nyligen släppta uppdateringen till Windows 8.1 gynnar främst dem som använder en mus – med andra ord, de allra flesta Windows 8-användare. Men inte är det mycket som egentligen märks.

NYA GENERATIONENS GRAFIKARKITEKTURER
Grafikteknik som driver våra skärmar utvecklas och blir mer potent för varje generation som går, och numera delas tekniken allt mer mellan mobilt och stationärt. Vi går igenom den nya generationens grafikarkitekturer.

KOM IGÅNG MED INTEL GALILEO
Sugen på att köpa ett mikroprocessorkort, men har svårt att välja mellan Arduino och Raspberry Pi? Varför inte testa något som är både och? Så här kommer du igång med Intel Galileo.

PROCESSORER MED STÖRSTA SÄKERHET
Flera av de processorer som vi använder idag innehåller inbyggda säkerhetsfunktioner. Funktioner som ska hjälpa företag och privatpersoner att både spåra och skydda sin dyrköpta IT-utrustning. Vi visar hur de fungerar.

LINUX
SÅ SÄTTER DU FART PÅ UBUNTU
När Ubuntu börjar bli långsamt är det dags att återta kontrollen och optimera ditt system. Vi bjuder på flera tweaks och tips för att göra Ubuntu snabbare.

MER WINDOWS 7 ÄN WINDOWS 7
Det är hög tid att byta bort Windows XP, men mot vad? Ett Linuxbaserat alternativ kanske kan vara intressant. Ett som känns bekant för dem som tidigare har använt Windows, som Zorin OS 8.

ALLTID I DATORMAGAZIN
REDAKTION OCH LEDARE
ÅSIKT
NYHETER
DMZ-RIGGEN
RESURSER PÅ WEBBEN
NYTT HOS SÖKMOTORERNA
SÄKERHETSKRÖNIKA
LINUXNYHETER
LINUXEXPERTEN
GRATIS FULLVERSION
WINDOWSEXPERTEN
PROGRAMTIPS
PRYLAR
KRÖNIKA
.END