En stor, återfyllningsbar bläcktank är Epsons svar på problemet med att bläcket oftast kostar mer än skrivarna.

Epson utökar sitt Ecotank-koncept med fem nya skrivare. Modellen innebär att skrivarna vid leverans har en gigantisk, återfyllningsbar bläckbehållare, som uppges räcka till två års förbrukning, eller 4 000 svartvita sidor och 6 500 i färg.

Behållaren kan sedan enkelt fyllas på med särskilda flaskor. De nya skrivarna bjuder på funktioner som dubbelsidig utskrift, A3-utskrift, SD-kortplats, faxning, skanning, Wi-Fi och LCD-displayer.

Modellerna ET-2500 och ET-2550 erbjuder utskrifts-, kopierings- och skanningsfunktioner, där ET-4500 dessutom lägger till faxning och alltså ger 4-i-1-funktion. Samtliga tre erbjuder också upp till 4 000 sidor i svartvitt och 6 500 sidor i färg.

ET-4550 höjer antalet till 11 000 sidor i svartvitt och i färg. Det är möjligt att skriva ut trådlöst på samtliga dessa skrivare med hjälp av Epson Iprint-appen för smarta telefoner. Samtidigt har alla stöd för Epson Connect, vilket betyder att de kan användas tillsammans med ett antal olika utskriftsprogram från Epson för olika funktioner, till exempel utskrift på distans eller via e-post.

Den sista modellen i EcoTank-serien är den mer specialiserade ET-14000-modellen, som fokuserar på A3-utskrifter till en låg kostnad och förmår att skriva ut 7 100 sidor i svartvitt och 5 700 sidor i färg.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här