Fråga

Innan jag uppgraderade till Windows 10 (från 7) visades både tid och datum i klockfältet nere till höger. Men nu kan jag bara se tiden och måste flytta dit pekaren för att få upp kalender och datum. Det måste väl gå att åtgärda, även om jag inte lyckats lista ut det?

Steve

Svar

Att datumet inte får plats beror på att aktivitetsfältet är för smalt. Det finns två sätt att åtgärda det, antingen genom att välja större ikoner eller genom att flytta fältet till vänster eller höger sida av skärmen. Båda inställningarna hittar du enklast om du högerklickar på aktivitetsfältet och väljer Inställningar.

Föregående artikelDirectx 12
Nästa artikelKontokopplad licens
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här