Apple gör sin Macbook ännu bättre genom att stoppa in vassare processorer, snabbare lagring och utöka batteritiden.

Den tunna och lätta Apple-datorn Macbook har utan några större åthävor släppts i en uppgraderad modell med nya Intel-processorer, förbättrade grafikprestanda, snabbare flashlagring och en extra timmes batteritid. Dessu-tom har de tre tidigare färgerna guld, silver och grått kompletterats med en fjärde – rosa guld.

Den nya MacBook-versionen är bestyckad med sjätte generationens dubbelkärniga Intel Core M-processorer upp till 1,3 gigahertz, Turbo Boost med hastigheter upp till 3,1 gigahertz och snabbare minne på 1 866 megahertz. Grafiken har uppgraderats till Intel HD Graphics 515, vilket uppges ge upp till 25 procent förbättrad grafikprestanda. Bildskärmen är samma 12-tums Retinaskärm som tidigare.

Även den PCIe-baserade flashlagringen på 256 eller 512 gigabyte har snabbats upp. Apple uppger också att batteri-tiden har utökats och det ska nu gå att surfa trådlöst i upp till tio timmar eller spela film i upp till elva timmar. Da-torn är utrustad med en UB-port typ C med stöd för strömförsörjning, Displayport, HDMI och VGA.

Priserna varierar från 15 000 kronor för en Macbook med 1,1 gigahertz-processor, åtta gigabyte arbetsminne och 256 gigabyte lagring till 18 000 kronor för en processor på 1,2 gigahertz och 512 gigabyte lagring. Det finns också möjlighet att beställningsbygga datorer med 1,3-gigahertzprocessor. Priserna inkluderar moms.

Föregående artikelEU ger sig på Google
Nästa artikelTest: Corsair RM750x 750 W
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här