Fråga

Jag har en fråga angående besökta internetsidor under ”Historik” som jag får fram om jag klickar på stjärnan uppe i högra hörnet i Internet Explorer 11. Jag kan endast se de sidor som finns under ”Den här datorn” och inga internetsidor.

Hur får jag tillbaka visningen av besökta internetsidor?

Ingvar Malmsjö

 

Svar

Kontrollera först att du inte surfar i Inprivate-läge. Klicka sedan på kugghjulsikonen och välj Internetalternativ. På första fliken, se till att det inte finns någon bock vid ”Ta bort webbhistorik när du avslutar”. Klicka på Inställningar, byt till fliken Historik och välj hur länge historiken ska sparas.

Hjälper inte detta kan du prova att återställa Internet Explorer till standardinställningar. Det görs på fliken Avancerat, med knappen Återställ.

Det skulle också kunna vara så att mappen där IE sparar historiken saknas eller har felaktiga attribut. Stäng av Internet Explorer, öppna Kommandotolken och skriv:

if not exist ”%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Windows\History” mkdir ”%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Windows\History”
attrib +s ”%LOCALAPPDATA%\Microsoft\Windows\History”

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här