Fråga

Jag har byggt en hemsida åt en kund med Dreamweaver. Nu vill kunden uppdatera den själv, men har inte det programmet. Vilket är det bästa att använda då?

LarsK

 

Svar

Frågan är väldigt svår att besvara – som du säkert förstår hänger det på kundens kunskaper. En webbplats som ska överlåtas åt någon utan grundläggande erfarenhet av webbprogrammering bör helst vara gjord i något CMS-system.

Ett program som Dreamweaver kräver ett visst kunnande och det gör då automatiskt alla program som ska ersätta det. Men om detta inte är något problem finns det en mängd program som kan användas. Om vi tittar på gratisalternativ är detta några:

 

2 KOMMENTARER

  1. https://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_HTML_editors kan du se en överblick över olika alternativ – bland annat de utmärkta förslag som Anders gav, men även andra. Skrollar man ned en bit på sidan kan man dessutom lätt se vilka operativsystem som de olika programmen finns för (Windows, Mac, Linux, Android etc.) och vilka webb-standarder och gränssnitt för överföring som stöds (FTP, WebDAV m.fl.), samt huruvida programmen är freeware, open source, eller kostar pengar att använda. Sidan uppdaterades i början av juli, och information är i allt väsentligt alltså ganska aktuell.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här