Enligt Synology är deras nya Diskstation DS119j idealisk för alla som ännu inte har någon erfarenhet av NAS-enheter.

Diskstation DS119j är en kompakt låda med måtten 7 x 22 x 17 centimeter och plats för en enda hårddisk, 2,5 eller 3,5 tum. Den drivs av en dubbelkärnig Armada-processor på 0,8 gigahertz och har 256 megabyte DDR3L-minne. Anslutningar finns för gigabitnätverk och två stycken USB 2.0.

För dig som inte ”nasat” tidigare

Inga märkvärdigheter, alltså, men enligt Synology själva en utmärkt instegsenhet för alla som inte tidigare använt en NAS.

– Det finns många användare som ännu inte har provat att använda en NAS-enhet. De kanske inte heller är medvetna om fördelarna med att ha en i hemmet, säger Michael Wang, produktchef på Synology.

– DS119j är det idealiska valet för personer som använder en NAS för första gången. Detta tack vare de mångsidiga mjukvarufunktionerna, ett intuitivt användargränssnitt och ett mycket överkomligt pris, fortsätter han.

DS119j är mycket energieffektiv och använder endast tio watt vid hårddiskutnyttjande och fem watt i viloläge. Stöd finns för Wake on LAN och schemastyrning för start och avstängning. Installation och användning är enkel tack vare Synologys välkända operativsystem Diskstation Manager och mjukvaran Web Assistant.

Fungerar som medieserver

Enheten kan också fungera som multimedieserver till hemmet och det finns appar för både Android och IOS som ger tillgång till multimediebiblioteket när som helst och var som helst.

Priset är 1 350 kronor utan hårddisk, vilket förvisso är lågt, men som jämförelse kan samma företags DS216se köpas för 250 kronor mer och då finns plats för två hårddiskar och möjlighet till RAID.

LÄS OCKSÅ: Qnaps nya multimedia-NAS
Synology släpper DS420j – en ”nödvändig hemmaserver”

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här