Betydelsen av Sunabs 3G-nät har minskat och nu läggs det ned.

Telia och Tele2 har kommit överens om att avveckla det gemensamt ägda 3G-nätet som ägs och drivs av Svenska UMTS-nät AB (Sunab). Nedläggningen är enligt bolagen ett naturligt steg i teknikutvecklingen och kommer att vara helt genomförd år 2025. 3G-nätet har idag över 6 000 basstationer som successivt kommer avvecklas eller återanvändas inom annan nätutbyggnad.

– Det här är ingenting som våra kunder kommer att märka av, eftersom vi kommer att flytta över trafiken till andra nät. Det påverkar inte heller vårt eget 3G-nät, säger Martin Pehrsson, nätchef på Telia.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här