Programmeringsspråket Python har en lång historia bakom sig och nu är det dags att lägga Python 2 till handlingarna.

Allt utvecklas ju, brukar man säga, och programmeringsspråk är minst sagt något som ständigt tar steg framåt. Python är givetvis ett sådant programmeringsspråk och version två släpptes för 19 år sedan. Python 3.0 började utvecklas redan 2006 men många hängde fortfarande kvar vid Python 2 och gör det än idag.

Därför har utvecklarna bakom Python nu bestämt sig för att begrava Python 2 en gång för alla. Allt underhåll av Python 2 kommer upphöra den första januari nästa år.

-Vi lägger tid på Python 2 som vi istället kunnat lägga på att göra Python 3 snabbare och bättre, och det finns gott om förbättringar i Python 3 som vi av tekniska skäl inte kan implementera i Python 2, skriver utvecklarna på projektets hemsida.

Första gången en begravning av Python 2 planerades var 2008 då tanken var att dra ur pluggen för gott 2015, men det fanns gott om användare som inte kunde, eller ville, gå vidare till Python 3 då. Den här gången finns det dock ingen återvändo och den som vill hålla koll på när Python 2 slutligen dör kan besöka en särskild nedräkningssida för ändamålet.

Gravsättningen av Python 2 inkluderar också version 2.7 som är den senaste versionen.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här