Fråga

Jag undrar hur det kommer sig att jag får olika skräppost i Iphone och min dator. Det kommer utpressningshot på min Iphone, men samma meddelanden syns oftast inte i e-posten i datorn.

Jag har för närvarande e-post via Telia. Min Iphone vill jag ha så att den läser meddelanden utan att ta bort dem från servern, medan datorn hämtar in e-posten och raderar från servern.

Jag har Windows 10 med Norton som säkerhetsprogram. Öppnar jag e-post i datorn får jag skräppost och några utpressningsmeddelanden, men inte samma som jag ser på Iphone. Dessutom är de fler via Iphone.

SNf

 

Svar

Det finns oftast skräppostfilter i olika steg. Det första finns hos internetleverantören. Telia har ett filter som förhoppningsvis plockar bort en del av all oönskad post. Du kommer åt inställningarna för detta om du loggar in i webbgränssnittet.

De meddelanden som fastnar där ser du inte i vare sig datorn eller telefonen. Det som slinker igenom syns i din telefon när du läser e-post om du inte har något skräppostfilter där.

När du hämtar via datorn har du däremot ytterligare ett filter, nämligen Norton, som antagligen plockar bort ytterligare meddelanden. Det bör vara orsaken till att du inte ser alla de meddelanden som visas i telefonen.

Om du har den billigaste versionen av Norton Security gäller den bara för en enhet, din dator. Har du någon av de dyrare versionerna kan programmet installeras på minst fem enheter, alltså även i din Iphone. Då får du samma skydd där.

Prisskillnaden är inte så stor, så det kan vara värt en uppgradering.

Se även:
www.datormagazin.se/2014/skrappost-till-egen-doman
www.datormagazin.se/2018/skrappost-irriterar
www.telia.se/privat/support/info/bli-av-med-skrappost

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här