Audio Pro A40
Audio Pro A40 – trevlig men dyr.

Under den stilrena ytan på Audio Pro A40 gömmer sig ett verkligt monster till högtalare. Ett välljudande monster vi gärna lyssnar till dagarna i ända.

Audio Pros jubileumshögtalare A40 har tillverkats i tusen exemplar. Nummer 440 har stått i familjens kök den senaste månaden. Snart ska den åka hem till Helsingborg där den svenska tillverkaren har sitt huvudkontor. Saknaden lär bli stor.

Stor men diskret

Audio Pro A40 är en ganska stor och ståtlig pjäs men smälter ändå in bra i heminredningen i övrigt. Den är bred men smal och står riktigt stabilt mellan två blomkrukor i köksfönstret.

Audio Pro föredrar riktiga knappar. Det gör vi också.

Två typer av tygfronter följer med i den stora kartongen, en mörkgrå och en ljust gråmelerad. Jag bytte till den sistnämnda. Övningen var relativt enkel – men var försiktig, jag råkade bryta av ett par av ”fästpiggarna” i den svarta modellen.

På kortsidorna och toppen av Audio Pro A40 löper en svart aluminiumram. Överst hittar vi ett gäng fysiska knappar med bakgrundsbelysning: av/på-knappen, knappar för volym, val av ingång och ett gäng snabbval. De sistnämnda gör det enkelt att starta Spotify-listor eller radiostationer. Alldeles för många tillverkare satsar på ”touch”, så vi gillar att Audio Pro behåller de riktiga knapparna.

Men nog om utsidan. Det är ju insidan som räknas. Här hittar vi två diskanter på två tum, två basar på fyra och två slavbasar på 6,5 tum.

när det är gjort får jag en högtalare som fyller rummet med välljud åt det varma hållet

När vi skruvar upp volymen och låter dem jobba låter det mycket och bra. Personligen drar jag ner basen en smula för att få en ljudbild som passar både pratradio och musik, men när det är gjort får jag en högtalare som fyller rummet med välljud åt det varma hållet utan problem.

Stabil multirumslösning

Audio Pros multirumsfunktion är något seg att aktivera, men fungerar stabilt. Jag har använt tre enheter sammanlagt och aldrig haft några problem med vare sig störningar eller synk. Företagets applikation är dock i behov av en uppfräschning, den är inte alls lika genomarbetad som företagets högtalare.

Av Anders Öhman

Audio Pro A40
5 / 6 Betyg
För
Riktigt väldesignad, gott om kraft, analoga ingångar, trevlig ljudbild. Bra multirumsfunktion.
Emot
Priset. Saknar Air Play 2. Något seg applikation.
Rekommenderas till
Högtalaren för dig som verkligen vill satsa på Audio Pros multirumslösning och uppskattar designen.
  • Tillverkare: Audio Pro, www.audiopro.com
  • Pris: 10 000 kr inkl. moms, 8 000 kr exkl. moms
  • Ingångar: RCA, Aux In 3,5 mm
  • Mått: 285 x 390 x 152 mm
  • Multirum: Ja
  • Trådlöst: Wi-Fi, Bluetooth 5.0

Annons: Så mycket kostar Audio Pro A10 hos Netonnet

Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här