Portégé X30L-G är en ny 13-tummare som väger från 870 gram. Tillverkaren Dynabook, tidigare Toshiba, beskriver den som en fullspäckad företagsmaskin med tionde generationens Intelprocessorer.

Portégé X30L-G är byggd i ett magnesiumchassi och klarar den militära standarden MIL-STD-810G och ska fungera i vad tillverkaren själv beskriver som extrema miljöer.

Portégé X30L-G är tunn men tuff

När vi träffar Dynabook på en produktdemonstration ställer sig företagets representant på sin egen dator (ur en tidigare generation) för att visa på hållbarheten. Om X30L-G tål samma omilda behandling låter vi alltså vara osagt, men med tanke på att datorerna bygger på samma magnesiumskal är chansen antagligen ganska stor.

Den nya bärbara datorn ska klara drygt 14 timmar på en laddning. Och när det väl är dags att ”tanka” kan man få fyra timmars batteritid på en halvtimme.

X30L-G är laddad med den senaste generationens Intel-processorer och DDR4-minne. Den går givetvis att beställa i flera olika konfigurationer.

Massor av portar – inte bara USB C

På anslutningssidan hittar vi en USB C-port för laddning och tillbehör, en Micro SD-plats och en fullstor HDMI-port, en nätverksport och två USB 3-portar. Den har även Bluetooth 5 och stöd för Wi-Fi 6, 802.11ax.

Datorn har dessutom ansiktsigenkänning och fingeravtrycksläsare med Windows Hello-stöd och Intel Authenticate som ska säkra åtkomst till känsliga data.

Portégé X30L-G släpps i butik i mitten av februari.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här