Fråga

Jag undrar om det finns någon app eller liknande. Vi har Telia i våra datorer i huset medan vårt barn har Tele2 i mobilen. Nu undrar vi om det finns någon app eller sida för föräldrakontroll man kan gå in på och stänga av internet på hans telefon via våra datorer.

Jag vet att för två år sedan när även han hade dator och vi körde wi-fi med även hans dator gick det att fixa. Men nu har han ju fått ett eget abonnemang och inte ens samma leverantör som vi har på våra datorer.

Men det borde ju finnas något som man kan koppla ner hans internet med när han låser in sig.

Masse

Svar

Det här med föräldrakontroll är knepigt. För mig låter det som om detta i första hand är ett problem att tala med sonen om.

Det finns inget sätt för dig att på avstånd stänga av 4G-tillgången i en annan mobil. Tele2 har en kostnadsfri tilläggstjänst kallad Föräldrakollen som spärrar abonnemang mot oväntade köp, till exempel betalsamtal, surf utanför EU/EES och att köpa extra mobildata, men det är ju inte vad du behöver.

Det finns ju dock både appar och en del inbyggda funktioner för föräldrakontroll (beroende på om det handlar om Android eller IOS) som kan begränsa internetanvändning och tillgång till olika webbplatser. Ett exempel: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.kids.familylink&hl=sv. Men de måste i så fall installeras i den aktuella telefonen.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här