Jabra släpper Elite 85t. Nya trådlösa proppar med inbyggd aktiv brusreducering. Dessutom aktiverar de funktionen i föregångarna Elite 75t via en mjukvaru-uppdatering.

För nästan exakt två år sedan lanserade Jabra de trådlösa true wireless-propparna Elite 65t. Vi gillade det mesta förutom laddfodralet som var riktigt plastigt och svårt att öppna, förra året kom uppföljaren Elite 75t och nu är det dags för företagets tredje modell i serien, Elite 85t.

Elite 85t har ett inbyggt ANC-chip

Designen känns igen från föregångarna, men det nya headsetet har fått aktiv brusreducering, ANC, via ett dedikerat chip och kan därmed konkurrera med både Apple Airpods Pro och Sonys proppar med samma funktion. Kanske mest anmärkningsvärt är dock att funktionen även införs retroaktivt i förra årets Elite-proppar, 75t. En mjukvaru-uppdatering är allt som krävs. De sistnämnda saknar dock det dedikerade chipet och lär med andra ord inte vara lika effektiva.

ANNONS: Köp dina Jabra-lurar på Webhallen

Elite 75t-modeller som köps i butik från och med oktober kommer att ha den nya mjukvaran som standard, uppger Jabra.

Du kan ladda fodralet trådlöst

Batteritiden i nya Elite 85t ligger på 5,5 timmar med ANC igång och sammanlagt upp till 25 timmar om du tankar dem via laddfodralet som för övrigt stöd för trådlös QI-laddning.

Jabra Elite 85t – färger
Elite 85t släpps i ett gäng olika färger. Alla är dock inte tillgängliga vid lanseringen.

Jabra har övertygat med sina senaste modeller och de traditionella trådlösa lurarna med ANC, Elite 85h, är riktigt trevliga. Själva brusreduceringen når dock inte riktigt samma nivå som klassledarna från Sony, Bose och Sennheiser, men det vägs bland annat upp av ett lägre pris, bra passform och att de är väderskyddade.

Verkar lovande på pappret

Om Elite 85t lyckas kriga på allvar med våra nuvarande favoritproppar med ANC, Apple Airpods Pro, återstår att se. Men med tanke på att Elite 85t är IPX4-klassade och att föregångarna höll riktigt hög klass även utan ANC-funktionen är förutsättningarna goda.

Prislappen väntas hamna kring 2500 kronor vid lanseringen i november.

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här