AOC CU34G2 är en prisvärd gaming-skärm på 34 tum med snabb respons.

Vi testar AOC:s senaste Freesync-optimerade skärm. Enheten är ultrabred med 21:9-format och en upplösning på 3 440 x 1 440 pixel. Tack vare en rejäl böjning på 1500R får vi en mer omslutande upplevelse vid både spel och filmer. Skärmen är svart med röda detaljer både på det mycket stabila bordsstället och längs skärmens främre nederkant och på baksidan. Vi kan både vrida, tilta och justera skärmen i höjdled inom ett intervall på 130 millimeter. 

Trevlig spelupplevelse

Skärmen kommer i två olika utföranden. Vår testmodell jobbar med en uppdateringsfrekvens på 100 hertz vilket tillsammans med AMD:s Freesync-
teknik, en svarstid på en (1) millisekund och ett så kallat low input lag-läge ger oss en riktigt trevlig spelupplevelse med minimala störningar oavsett typen av spel vi lirar. Till detta har AOC även integrerat både Flickerfree-teknik och Low blue light-läge för att skydda ögonen från skadligt, kortvågigt, blått ljus. Vi upplever däremot en viss ghosting-effekt i mörkare scener vilket drar ner betyget en del. Dessutom märkte vi på vissa grafikkort att de, trots att de var AMD-baserade, fungerade bättre med Freesync avaktiverat vilket är lite svårt att förstå.

LÄS MER: Sugen på en svängd skärm till bra pris? Kolla in vårt jämförande test från 2018.

CU34G2 använder en VA WLED-panel med tio bitars färgdjup och en färgrymd som uppfyller 124 procent av sRGB och 92 procent Adobe RGB. Skärmen bjuder på en äkta färgåtergivning både vid film och annan underhållning. På anslutningssidan hittar vi dubbla HDMI 2.0 och en DP 1.2. Dessa kompletteras med fyra
USB 3-portar och en 3,5 millimeters utgång för headset. 

Flera förinställda lägen

Skärmen har ett antal föroptimerade spellägen men vi kan även finjustera och spara upp till tre egna inställningar. Menysystemet i CU34G2 är tydligt och lättanvänt. Det är här vi hanterar inställningar för ”bild i bild” (PIP) vilket denna skärm är perfekt för med sin ultrabreda yta. 

Något vi däremot inte riktigt förstår är HDR-läget som, på grund av den lite svaga ljusstyrkan, inte tillför någon direkt förbättring, utan snarare motsatsen.

Tillverkare: AOC, www.aoc.com

Cirkapris: 5 039 kr inkl. moms, 4 031 kr exkl. moms

Storlek: 34″, 3 440 x 1 440 pixel

Anslutningar: 2 x HDMI, 1 x DP, 4 x USB 3, 3,5 mm audio

Mått: 808 x 398 x 132 mm

AOC CU34G2
4 / 6 Betyg
5 039 krPris
För
Mycket skärm för pengarna, lätthanterligt meny-system, bra färgåtergivning, mycket bra ställ.
Emot
Lite ojämn i Freesync-läge, ghosting i svarta partier under snabb rörelse.
Rekommenderas till
Detta är en prisvärd modell för dig som söker en stor, ultrabred, gamingupplevelse.

 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här