Test: Sony WH-XB900N

1

Vi testar WH-XB900N – ett brusreducerande headset från Sony med extra bastryck och grym batteritid. Tyvärr är de i hetaste laget.

Sony har en allt bredare portfölj av trådlösa headset. En av de senaste modellerna är WH-XB900N vilket är lite av en mix mellan företagets enklare modeller i Extra-bas-serien och premiumluren WH-1000XM3. Sony försöker lyfta fram godbitarna från respektive serie.

ANNONS: Se aktuellt pris hos Webhallen

Detta ger oss en vikbar lur som är bara väger 254 gram. Den låga vikten uppnås genom en plastkonstruktion som ger en godkänd känsla men inte riktigt samma gedigna konstruktion som storebror, vilket är helt förståelig. Tack vare att modellen både kan vikas, vid kåporna, och roteras 90 grader är de lätta att packa ner och ta med sig på resan.

Med WH-XB900N kan du sträcklyssna i över ett dygn

Tack vare en mjuk vaddering är de även klart bekväma att använda under flera timmar. Just många timmars användning är utan tvekan en av de bästa egenskaperna hos dessa lurar. Med aktiv brusreduktion aktiverad ger de oss dryga 33 timmars konstant lyssnande vilket är enormt imponerande.

att använda dem till att träna i, något vi tänkte på med tanke på bastrycket, är helt uteslutet

En lite nackdel är att kåporna tenderar att bli varma och nästan svettiga efter längre perioder eller när vi stressar mellan möten. Och att använda dem till att träna i, något vi tänkte på med tanke på bastrycket, är helt uteslutet. En annan liten nackdel är att headsetet inte stödjer snabbladdning utan en full laddning tar dryga sju timmar.

LÄS OCKSÅ: Sony WH-1000XM4 är äntligen här

När det kommer till ljudet stödjer XB900N flera olika ljudcodec som LDAC, SBC, AAC, aptX och aptX HD vilket ger en bra ljudbild med rena låga toner och ett tydligt mellanregister. Tack vare att headsetet även stödjer Sonys extra basteknik kan de verkligen flytta luft och de ger en tung basåtergivning i både musik och film. Ljudet är rent och tydligt men basnivån kan bli väl påtaglig.

Okej brusreducering

Till detta så får vi en fullgod aktiv brusreduktion som för prisklassen står sig riktigt bra, men som inte når fram till den nivå vi blivit bortskämda med från 1000XM3.

Vi hanterar headsetet från den högra kåpan som har en tryckkänslig yta. Vi kan på sedvanligt vis höja och sänka volymen, byta låtar, svara på samtal med mera. Håller vi handen stilla på kåpan aktiveras funktionen Quick Attention som via mikrofonen släpper in omgivande ljud samtidigt som eventuell musik som spelas sänks för att du snabbt ska kunna höra omgivningen och interagera i en diskussion eller likande.

LÄS OCKSÅ: Här är de bästa hörlurarna 2019

I den vänstra kåpan finner vi övriga funktioner och anslutningar som strömknappen, en 3,5 millimeters ljudanslutning, en Typ-C-port för laddning och en egendefinierbar knapp som vi hanterar via Sonys App Connect. Detta omfattar även möjlighet att koppla den till Google Assistant eller Amazon Alexa. Denna applikation ger oss även möjlighet att finjustera ljudet efter våra önskemål.

SPECIFIKATIONER Sony WH-XB900N

 • Tillverkare: Sony, www.sony.com
 • Cirkapris: 1 495 kr inkl. moms, 1 196 kr exkl. moms
 • Vikt: 254 gram
 • Drivenhet: 40 nm
 • Frekvensrespons: 20 Hz – 20 kHz
 • Anslutning: Bluetooth 4.2
 • Avstånd: Upp till 10 m
 • Laddning: USB Typ-C
 • Batteritid: 33 timmar med ANC
Sony WH-XB900N
5 / 6 Betyg
För
Bra, heltäckande ljudbild, skönt bastryck, bra komfort, utmärkt app, enkel hantering, vikbart.
Emot
Basen kan bli väl påtaglig, blir snabbt varma om vi rör oss mycket eller använder lurarna under långa perioder.
Rekommenderas till
Sonys XB900N är ett prisvärt headset med riktigt bra ljud och godkänd aktiv brusreduktion.
Föregående artikelTest: Kingston React Plus och Canvas Go Plus
Nästa artikelBitlocker och användare
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

1 KOMMENTAR

 1. Hur är det med Multi point?
  Finns det stöd?
  Hur många ? 2, 3, 4 eller fler?

  Det borde finnas med också i tester ni gör av BT lurar.
  Det är nog inte bara jag som har platta, mobil privat, mobil jobb och en eller flera datorer.
  Att hålla på och slå av och på BT och sedan koppla upp lurarna till rätt enhet är ett …..

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här