Någon var lite för snabb på publiceringsknappen när AMD råkade avslöja sin kommande teknik för brusreducering – AMD Noise Supression.

För fyra år sedan lanserade sin Turing-baserade grafikkortsserie RTX 2000 där man utöver större grafikprestanda även introducerade två nya typer av kärnor. Den ena var för hårdvaruaccelererad ray tracing och också den som fick mest uppmärksamhet. Den andra var Tensor-kärnor för maskininlärning som sedan dess har använts för att med hjälp av AI bland annat omfattar RTX Voice för att förbättra ljud.

AMD har inte haft något motsvarande, men någon råkade troligtvis av misstag avslöja något som kallas AMD Noise Suppression på företagets officiella Youtube-kanal. Filmen har sedan dess plockats bort, men eftersom sådant som släppts på internet har en tendens att inte försvinna framstår misstaget som oåterkalleligt.

Enligt videon verkar ha en del likheter med RTX Voice, bland annat då AMD kallar det för ”en intelligent ljudförbättring” vilket skulle kunna betyda att man använder AI för att bearbeta ljud oavsett om det handlar om ingående eller utgående ljud. Det spekuleras i att AMD Noise Supression kan komma att bli en del av AMD Software Adrenaline och därmed kunna användas av både spel och nyttoapplikationer, men det lär inte bli klart förrän AMD beslutar sig för att avtäcka tekniken med flit.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här