HTC vill ta steget in i Metaverse med sina nya VR-glasögon Vive Flow som ska styras med mobiltelefonen.

HTC lanserar idag VR-glasögonen HTC Vive Flow, vilka är den senaste produkten i företagets Vive-serie. Ett av användningsområdena är att fungera tillsammans med Metas VR-satsning Metaverse. Den låga vikten på 189 gram ska göra det enklare att bära dem under längre tidsperioder, samt även underlätta för deras andra användningsområde som enligt HTC är avkoppling och välbefinnande med hjälp av exempelvis film, spel, avslappningsövningar och meditation.

HTC Vive Flow

HTC Vive Flow drivs av Qualcomms XR1-processor som har utvecklats just för virtuell och förstärkt verklighet. Processorn kompletteras med 4 gigabyte arbetsminne, 64 gigabyte lagringsutrymme och 64 gigabyte ROM. Glasögonen erbjuder ett synfält på 100 grader med två stycken lcd-skärmar på 2,1 tum som vardera har en upplösning på 1600×1600 pixlar samt stöd för 75 Hz bilduppdatering. Dubbla kameror tar hand om positioneringen och erbjuder även video pass-through så att användaren vid behov kan se omgivningen utan att behöva ta av sig glasögonen.

Vive Flow inbyggt 3D-ljud, men kan även anslutas till externa lurar via Bluetooth 5.0. Glasögonen har även anslutning via WiFi och usb-C.

HTC Vive Flow lanseras idag och har ett rekommenderat pris på 6199 kronor.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här