Funktionsuppdateringar ska inte längre vara kopplade till stora uppdateringar av Windows 11.

Microsoft meddelar att företaget förändrar hur uppdateringar kommer att släppas till Windows 11. Tidigare har funktionsuppdateringar varit väldigt intimt sammankopplade med de stora operativsystemsuppdateringar som, med Windows 10, släppts två gånger per år. Detta kommer man nu att förändra med Windows 11. Framför allt kommer det att innebära att funktionsuppdateringar kommer att släppas när de anses vara klara för lansering, istället för att lägga dem på hög och lansera dem tillsammans med stora uppdateringar av själva operativsystemet.

Förändringen gäller från och med nu, och den aktuella uppdateringen som bland annat introducerar nya funktioner i Aktivitetsfältet, den publika betatestningen av stödet för Android samt en rad omgjorda appar.

Redan tidigare har Microsoft meddelat att de stora uppdateringar som har släppts två gånger per år för Windows 10, enbart kommer att släppas en gång per år för Windows där den första planeras att komma hösten 2022. Även dessa stora uppdateringar kommer att kunna innehålla nya funktioner, men den nya policyn medför en flexiblare och mer oregelbunden hantering av nya funktioner.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här