Fråga

Jag har en ca 2,5 år gammal dator och har nu skaffat en 22-tums wide-skärm med standardupplösningen 1680 x 1050, nämligen er testvinnare Samsung 226BW.

Efter att ha installerat drivrutinerna trodde jag att jag skulle kunna ändra till skärmens upplösning, men där finns inga wide-upplösningar utan jag kör fortfarande på 1280 x 1024. Är det verkligen så att man inte kan skaffa en dylik skärm till en 2,5 år gammal kontorsdator utan separat grafikkort?

Borde man inte varna oss datorokunniga för detta i så fall? Är lösningen att skaffa ett grafikkort eller finns det en lösning med befintlig utrustning?

Svar

För att kunna utnyttja skärmens upplösning måste grafikkortet kunna leverera denna upplösning. Det är fullt troligt att en så pass gammal dator med integrerat grafikkort inte stöder högre upplösningar än 1280 x 1024.

Den bästa lösningen är mycket riktigt att installera ett grafikkort med stöd för önskad upplösning.

Du skulle dock först kunna prova med att använda ett program som Powerstrip: /www.entechtaiwan.net/util/ps.shtm . Jag kan inte lova att det kan lösa ditt problem, men det kan vara värt ett försök.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här