Fråga

Hej. Jag laddade ner Driverkit.com. Den hittade 14% drivrutiner som behöver köras. Frågan är om jag kan lita på Driverkit Smart Tweak? Jag känner lite oro för att det kan bli fel med drivrutinerna.

Jag kan tillägga att jag har inte märkt något fel på datorn.

Inge Henriksson

 

Svar

Jag antar att du menar driverskit.com? Domänen driverkit.com är nämligen till salu och används inte. Och programmet heter Updatemydrivers och kommer från ytterligare en sida som heter smarttweak.com.

Sådant här gör mig alltid lite misstänksam och jag har letat runt efter andra sidor som recenserat eller testat programmet. Jag hittade en enda, i sig ett dåligt tecken, och där stod det att det var ett trevligt program, men att det inte var pålitligt i fråga om drivrutinerna.

Jag förstår behovet av sådana här program – det kan vara jobbigt att se till att hålla sina drivrutiner aktuella. Men det gäller ju främst i Windows XP. Till Vista och 7 får du det mesta du behöver via Windows Update.

Jag har inte provat Updatemydrivers och tänker inte ge dig några bestämda rekommendationer. Men frågan är om du verkligen behöver det? Titta gärna också på de andra liknande program som finns innan du bestämmer dig – Driver Detective, Driveragent, PC Updater, Drivermax och allt vad de nu heter…

Föregående artikelProjektorer med nytt autoläge
Nästa artikelNya tabbar i Opera 11
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här