Fråga

 

Hur kan jag installera drivrutinerna till en lokal skrivare med USB-port, innan skrivaren fysiskt är ansluten till datorn? När jag ska välja porttyp i skrivarinstallationen finns inte USB med i listan.

Jag kan installera skrivaren (HP LaserJet 100 color MFP M175nw)  med LPT1, men inte USB. Operativsystemet är Windows 7.

Sven

 

Svar

 

Normalt för nästan all USB-hårdvara är att drivrutinerna ska installeras innan enheten anslutes. Detta brukar vara angivet med mycket stor tydlighet i tillverkarens snabbstartinstruktioner eller motsvarande. Använd alltså skrivarens medföljande skiva och kör installationsprogrammet på den. Sedan ska skrivaren upptäckas när den ansluts.

Fungerar inte detta kan du själv skapa den saknade USB-porten. När du kommer till läget skrivarinstallationen där du kan välja port i en rullist, pricka i stället för ”Skapa en ny port”. Välj ”Lokal port” och klicka på Nästa. Ge porten ett namn, till exempel USB001, och klicka på OK.

Om skrivaren finns i med i drivrutinslistan, markera den och klicka på Nästa för att installera. Välj annars ”Disk finns” och bläddra fram drivrutinsfilerna där du har dem, kanske på en CD-skiva som följde med skrivaren eller i en nedladdningsmapp. Slutför installationen.

Föregående artikelZTE lanserar prestandatelefon till mellanklasspris
Nästa artikelBittorrent bromsar internet
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här