Fråga

Min sprillans nya skrivare HP Envy 4528 kan inte skriva ut testsida och inte heller dokument som jag skapat själv.

Kopiering och skanning går utan anmärkning. Utskrift av dokument som följer med från HP går också bra. Skrivaren – USB-ansluten – är installerad 2017-12-06.

Kåge Ölander

Svar

Det första att prova i sådana här fall är att ominstallera program och drivrutiner. Avinstallera först allting som har med skrivaren att göra. Dra ur USB-kabeln och starta om datorn.

Hämta sedan den senaste mjukvara för ditt operativsystem här: https://support.hp.com/se-sv/drivers/selfservice/hp-envy-4520-all-in-one-printer-series/5447920/model/11534754. Kör installationen och följ instruktionerna.

 

 

 

 

Föregående artikelSamsung lanserar hypnossida
Nästa artikelVärldens mest kraftfulla grafikkort
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

3 KOMMENTARER

 1. Åter till Anders Reuterswärd

  Tack för ditt snabba svar. Dessvärre inte nog gott för allt det nämnda har jag förstås redan gjort.
  Kontakterna med HP oxå resultatlösa.
  Har du ytterligare tips? Vänligen // Kåge

 2. Du kan inte skriva ut dokument som du skapat själv, men det fungerar med de dokument som följer med från HP. Detta indikerar att det är inget fel i skrivaren, för då borde du inte kunna skriva ut dokument som följer med från HP.

  Vilka filformat går inte att skriva ut? Vilka program provar du skriva ut ifrån? Är dokumenten från HP i PDF format och har du då provat att konvertera dina egna dokument till PDF innan utskrift. Du behöver testa systematiskt för att se när och var problemet uppstår.

  Du bör också om du har möjlighet prova din skrivare i en annan dator och se om samma problem uppstår även där. Jag tror utifrån din beskrivning att något i din dator orsakar problemen, men att det behöver testas mer för att hitta orsaken.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här