Fråga

När jag rullar uppåt eller nedåt på en webbsida visar muspekaren en symbol som jag aldrig sett tidigare. Det är en cirkel med en svart svarta punkt och fyra pilar, upp, ned, vänster och höger. Om jag flyttar den till en av riktningarna pekar pilen i den riktning jag flyttar den. Om jag släpper den helt rulla sidan av sig själv.

Jag har också favoriter sparade i menyraden och några gånger öppnar de inte om jag inte stänger den som jag var sist på.

Jag har provat två olika möss, rengjort dem, försökt ändra musens inställningar, gjort en systemåterställning, avinstallerat musdrivrutiner och installerat dem igen och kört Malwarebytes utan att hitta något.

Fram till ett par dagar sedan var allt bra. Nu har jag ställt upp min reservdator och har samma problem. Kan det här vara ett problem med internetleverantören?

Dag Berglund

Svar

Det här är definitivt inget mjukvaruproblem och har ingenting med Windows att göra. Hjulet på musen kan ha en rullningsfunktion som aktiveras med ett klick på hjulet. Använder du möjligen av misstag ett för hårt tryck på ratten när du bläddrar så att du orsakar ett klick och aktiverar funktionen?

Kontrollera annars att du inte har något annat USB-anslutet till datorn som kan orsaka problemet. Som jag förstår dig använde du samma mus och tangentbord när du bytte till reservdatorn? Eftersom du provat olika möss skulle det faktiskt kunna vara fel på tangentbordet.

 

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här