Logitech Pop
4 / 6 Betyg
1 498 krPris
För
Nytänkande tangentbord för den lite yngre generationen, bra skrivkänsla, smidigt format, mycket bra batteritid, rolig koppling mot emojis, hög konstruktionskvalitet, lätt att använda och växla mellan plattformar.
Emot
Musen passar inte alla, kan vara en färgsättning vi tröttnar på efter en tid, de taktila brytarnas klickande kan vara störande i exempelvis en skola, saknar bakgrundsbelysning.
Rekommenderas till
Vill du sticka ut och synas och ofta använder emojis i olika sammanhang så är detta en rolig kombo som gör att du kommer att hamna i blickfånget.

Vi testar Logitech Pop, en läcker skrivbordskombo med tangentbord och mus med retrofeeling. Båda funkar med tillverkarens trådlösa Bolt-teknik eller Bluetooth 5.1.

Ungdomar av idag har en helt annan koppling till teknik och datorer än de lite äldre generationerna. Detta gäller både sättet att använda tekniken i sig men även hur man utrycker sig. Sett rent historisk har det tagits fram flera tangentbord- och muslösningar riktade mot barn, men utbudet som varit mer fokuserat på ungdomar har lyst med sin frånvaro. Åtminstone så länge vi inte räknar med den uppsjö av gamingenheter som lanseras fortlöpande. Logitech Pop är en helt ny serie från Logitech som direkt vänder sig mot den lite yngre användarskaran där både design och delvis nydanande tekniska lösningar tillför en ny dimension.

Djärva färgkombinationer

Pop lanseras i tre olika färgkombinationer vilka alla symboliseras av en livliga, 80-tals inspirerade färger. Modellerna som finns är Daydream som kombinerar ”myntagrönt”, lila, vitt och ”solskensgult”, Blast som med en färgkombination av svart, grått och ”arkadspelsgult” påminner om en arg geting och så har vi Heartbreaker som kombinerar neonkorallfärger med vad som kallas krossade hallon för att skapa en känsla av alla-hjärtan vilket så klart både kan vara funnen eller krossat kärlek om vi ska se till namnet.

Logitech Pop – rosa tangentbord och mus
Logitech Pop består av ett tangentbord och en mus i färgstarka kombinationer

Förutom färgerna i sig finns ytterligare en sak som slår oss, och det är tangenternas format. I stället för de mer kvadratiska varianterna som vi är vana vid har Pop försetts med runda eller rundade knappar som vid en första anblick nästan ser ut som en leksaksprodukt eller knappar från en gammaldags skrivmaskin.

Men vi ska inte låta oss luras av detta utan konstruktionskvaliteten på både tangentbord och mus håller utan tvekan normal Logitechstandard och de mekaniska brytarna som är av taktil, brun, modell under tangenterna ger både en behaglig skrivkänsla samtidigt som vi får det klickade ljudet som kanske framför allt gamers är vana vid.

Nästa del som slår oss när vi tittar närmare på tangenterna är den högra sidan där vi hittar fem tangenter som vi aldrig sett tidigare. Det handlar om nya utbytbara emoji-knapphuvor. Totalt finns åtta stycken varav vi kan använda fyra samtidigt. Tanken med dessa är att vi snabbt ska kunna komma åt våra favorit emojis och på detta sätt kunna göra dem till en del av det vanliga skrivbordsskrivandet när vi chattar eller deltar i digital möten.

Logitech Pop – tangent bord med utbytbara emojiknappar
Tangentbordet är slimmat men välkonstruerat och Logitech har valt att satsa på runda knappar samt de unika emojiknapparna till höger.

Självklart medföljer även en mjukvara som gör det möjligt att själva anpassa vilken emoji som respektive knapp ska matchas mot eller även, via den sistan tangenten, komma direkt till det kompletta utbudet av emojis för att sedan välja vidare. Till dessa knappar har tangentbordet även sedvanliga F-knappar. Men även dessa har fått nya Pop-funktioner som mer kännetecknas av den moderna användarens krav och behov så som medieknappar, tal-till-text, ljudavstängning för mikrofonen och skärmdump med mera.

Logitech Pop funkar med både Windows, MacOS, IOS och Android

Tangentbordet ansluter via Bluetooth 5.1, eller Logitechs egen teknik kallad Bolt, vilket gör att den enhet som ska ansluta måste hantera lågenergivarianten av blåtand. Om vi har detta kan vi använda enheter med såväl Windows som Mac, Chrome OS, IOS eller Android. Däremot kommer inte alla funktioner, som emoji-knapparna, i samtliga system.

Tack vare att tangentbordet är ganska slimmat, det mäter bara 35,4 x 138,47 x 321,2 millimeter och väger 779 gram är det dessutom enkelt att bära med sig i datorväskan eller under armen med en platta. Då tangentbordet använder sig av lågenergiteknik för anslutning får vi dessutom mycket lång driftstid, och med två AAA-batterier klarar vi oss upp till 36 månader.

Logitech Pop – rosa tangentbord och mus på skrivbord med dator och kaffe
Såväl tangentbord som mus stöder Logitechs nya trådlösa teknik Bolt samt Bluetooth 5.1 för en snudd på universell anslutning.

En låg strömförbrukning, med anslutning via Bluetooth 5.1 eller Bolt, kännetecknad även musen i serien som med ett AA-batteri ger oss upp till 24 månaders användning. Musen har dessutom samma slimmade format med ett mått på 104,8 x 59,4 x 32,2 millimeter och en vikt på 82 gram vilket gör att den mer eller mindre kan stoppas i bakfickan när vi är på språng.

LÄS OCKSÅ
Test: Logitech Ergo K860 vs. Microsoft Sculpt Ergonomic Keyboard
Test: Logitech Color Gaming Collection – G733, G915 TKL och G305

Enat via Flow

Musen använder sig av en optisk sensor som har en hög precision och som fungerar på de flest underlag. Musens två primära knappar är integrerade som en del i musen ovansida vilket ger ett snyggt, enhetligt utseende. Till dessa finns även en knapp integrerad i rullhjulet, vilket kan rotera stegvis eller fritt, samt ytterligare en toppknapp vilken från start är kopplat till vår emoji samling.

Logitech Pop – rosa mus
Musen är liten och smidig och har förutom ett rullhjul som både kan stega och frirulla, en snabbknapp till din emoji samling

Musen är lätt att jobba med men samtidigt är den aningen liten vilket kan vara en begränsning om du har lite större händer och är van att låta handen vila på musen, vilket inte går här. Vad som däremot är desto bättre är att både mus och tangentbord stöder Logitech Flow-tekniken som gör att vi kan flytta vårt arbete med drag och släpp mellan två helt olika system.

Vill/kan du inte använda denna teknik kommer båda enheterna även med tillverkarens Easy switch-teknik som gör att vi snabbt kan växla mellan tre ihopparade enheter med en knapptryckning på undersidan. Det är extremt smidigt när vi går mellan exempelvis en stationär PC en bärbar Mac och en Androidplatta.

Sammantaget erbjuder Pop lite av en nytändning, framför allt på tangentbordssidan, och vill du dra ögonen till dig är detta helt klart en kombo värd att satsa på. Vi hade dock gärna sett möjlighet att både kunna aktivera tangentbordsbelysning och stänga av de taktila ljudet när vi sitter med andra personer.

Logitech Pop
4 / 6 Betyg
1 498 krPris
För
Nytänkande tangentbord för den lite yngre generationen, bra skrivkänsla, smidigt format, mycket bra batteritid, rolig koppling mot emojis, hög konstruktionskvalitet, lätt att använda och växla mellan plattformar.
Emot
Musen passar inte alla, kan vara en färgsättning vi tröttnar på efter en tid, de taktila brytarnas klickande kan vara störande i exempelvis en skola, saknar bakgrundsbelysning.
Rekommenderas till
Vill du sticka ut och synas och ofta använder emojis i olika sammanhang så är detta en rolig kombo som gör att du kommer att hamna i blickfånget.

SPECIFIKATIONER Logitech Pop:

 • Tillverkare: Logitech, www.logitech.com
 • Cirkapris:  1 498 kr inkl. moms, 1 198 kr exkl. moms
 • Trådlös anslutning: Bluetooth 5.1 och Logitech Bolt-teknik
 • Mått tangentbord: 35,4 x 138,47 x 321,2 mm
 • Mått mus: 104,8 x 59,4 x 35,2 mm
 • Vikt tangentbord: 779 gram
 • Vikt mus: 82 gram
 • Brytare: Mekaniska, taktila
 • Batterier tangentbord: 2 st AAA @ 36 månader
 • Batterier mus: 1 st AA @ 24 månader
 • Specialtangenter: Tolv F-knappar, fyra emoji-knappar, en emoji-meny-knapp
 • Sensor mus: Optisk 400–4000 dpi
 • Antal knappar: 4 st

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här