Tillbaka
Nästa

Intro

Logitech Color Gaming collection är en färgglad produktserie med headset, tangentbord och möss. Alla trådlösa. Tillbehören passar allt från IT-proffs till gamers. Vi testar samtliga.

Logitech erbjuder ett mycket brett sortiment av tillbehör för mer eller mindre alla tänkbara IT-relaterade områden. Vi hittar allt från produkter för enklare kontorsarbete till gamingtillbehör och riktiga proffslösningar för konferenslokaler och mötesrum, samt allt däremellan. Under sommaren har vi testat ett kit bestående av tre produkter: en trådlös mus kallad G305, ett trådlöst headset kallat G733 samt ett trådlöst tangentbord som heter G915 TKL.

Alla produkter i Logitechs G-serie är primärt utformade för gamers, men efter dryga tre veckors (nästan dygnet runt-)användning, kan vi konstatera att tillbehören i Color Gaming-serien fungerar lika bra för alla typer av användning där vi kombinerar spel och underhållning med mer produktivt arbete. En gemensam nämnare för enheterna, framför allt musen och headsetet, är att de finns i flera färger vilket gör att vi kan sätta ihop vårt eget färgmatchade set.

Snabbare än med sladd

Förutom att tillbehören finns i olika färger använder enheterna Logitechs trådlösa teknik kallad Lightspeed. Denna är lite av en trådlös helhetslösning där vi som spelare får lägsta latens med bästa pålitliga prestanda. Tidigare trådlösa modeller har sällan varit ett riktigt alternativ för mer professionella gamers då tekniken många gånger varit lite för ojämn och risken för fördröjningar i ljud eller rörelser varit för stor jämfört med sladdanslutna modeller.

Med Lightspeed får vi en trådlös kommunikation helt utan kompromisser som många gånger faktisk är snabbare jämfört med kabelanslutna tillbehör. Till detta är tekniken även energioptimerad vilket innebär att de enheter som använder tekniken får maximal trådlös anslutningstid per laddning/batteri.


Tillbaka
Nästa
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här