Windowstips: Spara batteri

Om du använder en bärbar Windows 10-dator eller datorplatta och vill krama lite extra liv ur varje laddning av batteriet – inte bara när det börjar ta slut – använd batterisparfunktionen.

Denna inaktiverar onödiga bakgrundsfunktioner, inklusive uppdateringar av levande plattor och e-post och kalendersynkronisering, och kan också automatiskt dämpa skärmens ljusstyrka.

Klicka på Batterisparfunktion i Åtgärdscenter för att aktivera funktionen. Du kan också högerklicka på knappen och välja ”Gå till Inställningar” för att komma direkt till inställningarna, där du kan ställa in hur du vill att det ska fungera. Du kan även se vilka appar som drar mest batteri och kanske anpassa din användning.

 

 

Anders Reuterswärd

Om Anders Reuterswärd

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år.

Kommentera

*

Liknande artiklar