Fråga

Jag undrar varför mitt utmärkta e-postprogram Thunderbird inte längre vill fungera Tele2:s nya e-postserver. Jag har försökt prata med dem, men svaret blir att de tyvärr inte kan lämna support på tredjepartsprogramvara.

Jag använder både Windows 7 och Windows 10. Med Windows 10:s interna webbmailprogram kan jag komma åt e-posten, men jag saknar Thunderbirds utmärkta e-postprogram.

Jan Niburg

Svar

Visst borde det gå utmärkt att använda Thunderbird, men du måste göra rätt inställningar. Detta är vad som gäller enligt Tele2 själva:

Vill du ta emot posten med POP3 heter servern mail.tele2.se och den port du ska använda heter 110 eller 995 om du vill använda SSL/TLS-kryptering. För IMAP-mottagning är det samma server, men portarna 587 respektive 465.

För SMTP-inställningarna gäller samma server och portarna 143 eller 993. SMTP ska alltid ha autentisering (auth) aktiverat och använda samma inloggning som inkommande e-post.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här