Microsoft börjar fastna i sitt mönster av uppdateringar för Windows två gånger om året och vi kan nu se fram emot nästa.

Efter vårens stora uppdatering Windows 10 April 2018 Update skiftas nu fokus mot nästa version, nummer 1809. Denna har tidigare gått under kodnamnet Redstone 5, men har nu i konsekvensens namn betecknats Windows 10 October 2018 Update. Förmodligen är detta ett namngivningsmönster som vi kommer att se framöver.

Datum är ännu inte bestämt, men någon gång i oktober är utlovat. Uppdateringen kommer att innehålla ett antal nya funktioner för enheter, som en ny molnurklippshanterare som synkroniseras mellan olika maskiner, ett mörkt tema för Utforskaren, ett uppdaterat klippverktyg, förbättringar av Microsoft Edge och prestandainformation i Xbox Game Bar.

Vi kommer även att få se förbättrad telefonintegration och fler emojier, samt sannolikt också några förbättringar av Windows Mixed Reality. Något som gör den funktionen mycket mer attraktiv för den vanliga användaren. Vi kanske till och med får se några Hololens-förbättringar.

Givetvis fortsätter också utvecklingen av inställningarna och avskaffandet av Kontrollpanelen. En efterlängtad nyhet är en förbättring av Windows Update. Nu används maskininlärning för att avgöra den bästa och minst störande tidpunkten för att starta om datorn.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här