Fråga

Jag har köpt en SSD-disk, går det att ha den som extern hårddisk?

Love Österberg

Svar

Det låter på din fråga som om SSD:n du köpt är bara själva disken, avsedd för användning i en dator. Om du vill använda den som extern disk, till exempel för USB-anslutning, måste du skaffa ett kabinett till den.

Vad du behöver beror på vad det är för SSD, men är det en standard 2,5-tumsdisk med SATA-anslutning kan du till exempel köpa Kjell & Company nummer 97611 för 300 kronor eller Netonnet 199443 för 145 kronor.

Om det är en disk i kortformat med så kallad M.2-anslutning finns det kabinett även för detta exempelvis Kjell & Company nummer 96961 för 400 kronor.

Annonslänkar:
Se aktuellt pris på Hårddiskkabinett 2,5” USB-C 3.1 hos Kjell & Company
Se aktuellt pris på Hårddiskkabinett M.2 USB 3.1 hos Kjell & Company


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här