Det är inte första gången det händer – Adobes tjänst Creative cloud har ännu en gång drabbats av ett intrång och denna gång läckte miljontals e-postadresser ut.

Första gången Adobes molntjänst Creative cloud drabbades av ett intrång var år 2013 då 38 miljoner användaruppgifter, inklusive inloggningsuppgifter och kreditkortsnummer, läckte ut. Sedan dess har Creative cloud lyckats hålla tätt men för drygt en vecka sedan var det dags igen.

Denna gång var det 7,5 miljoner e-postadresser till användare av Creative cloud som förövarna lyckades få med sig. Intrånget tycks inte vara allt för avancerat denna gång då alla uppgifter fanns i en databas som exponerats mot internet utan någon form av skydd i form av en brandvägg eller ens ett lösenord.

Adobe har bekräftat att intrånget skett och att det berodde på att en av företagets utvecklingsmiljöer varit felkonfigurerad.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här