Med tanke på Datormagazins historia är det inte helt underligt att vi är svaga för allt som rör Amiga och Commodore-datorer. En gratis uppdatering av de två största kommersiella emuleringspaketen släpps nu för befintliga användare.

Företaget bakom Amiga forever och C64 forever, Cloanto, meddelar att de har släppt nya versioner kallade r2 för Amiga forever 8 och C64 forever 8. Åtta månaders arbete ligger bakom denna uppdatering och innehåller en rad förbättringar. De virtuella tangentborden har fräschats upp, mer avancerade kontroller för de som vill spela genom emulering.

Hantering av skivavbildningar har blivit bättre och stödjer nu också konvertering av fysisk lagringsmedia till skivavbildningar eller vice-versa. De som minns gamla CDTV (som vi skriver mycket om i tredje numret av Datormagazin Retro) gläds säkert åt att det nu finns styrning av CD-medier i Amiga forever. Stödet för Amigaos 4 och Powerpc-emulering har också förbättrats ordentligt och stödet för Windows 10 version 1709, 1810 och 1903 har förbättrats i både Amiga forever och C64 forever genom uppgraderingar.

Uppgraderingen till de två r2-paketen är gratis för befintliga användare och sker genom den inbyggda uppgraderingsfunktionen. Framtida uppgraderingar av Amiga forever kommer i framtiden vara gratis minst tio år framåt från det datum man först köpt paketet.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här