Samtidigt som Spotify stämmer Apple för hur de senare applicerar sina regler för App Store, har den svenska streamingjätten slagit sina påsar ihop med Samsung. Androidtillverkaren kommer att leverera en rad nya telefonmodeller med Spotifys mjukvara förinstallerad. I augusti 2018 meddelade Samsung att Spotify var deras förstahandsval när det gällde att leverera musik till Samsungs telefoner och nu ser vi resultatet av detta samarbete. 

Även om Spotify fortfarande leder över Apple i antalet användare så har Apple de senaste månaderna börjar komma ikapp

Genom att Spotify nu kommer att förinstalleras på miljontals telefoner ges svenskarna en möjlighet att jämna ut slagfältet en aning gentemot Apple, som inkluderar sin mjukvara för streamingtjänsten Apple Music i alla produkter som kör IOS sedan flera år tillbaka. Även om Spotify fortfarande leder över Apple i antalet användare så har Apple de senaste månaderna börjar komma ikapp. 

Samsung kommer att inkludera Spotifys programvara i modellerna S10+, S10e, S10 5G, Galaxy Fold och ett antal andra Galaxy A-modeller. I USA kommer de som köper någon av dessa modeller nya att erbjudas ett sex månader långt gratisabonnemang av Spotify Premium.

Föregående artikelVideoredigering utan kostnad
Nästa artikelProgramtips: Zortam MP3 Media Studio 24.55
Skriver nyheter, guider och tester i Datormagazin och är redaktör för Datormagazin Retro. Jobbade på Datormagazin 2001-2005 som testredaktör, numera i IT-branschen. Drev bloggen Macpro i 14 år. Gillar Linux och Mac OS X, är 1/3 av podden Björeman // Melin och blandar Sveriges bästa Gin&Tonic.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här