Fråga

Jag undrar hur man får samma bild på två eller tre datorplattor? Jag använder min platta på mitt notställ när vi övar musik tillsammans och det vore bra om alla hade samma bild/film att spegla framför sig.

Anders

 

Svar

Eftersom jag inte vet om vi talar om Android eller IOS, eller en kombination, ska jag försöka täcka in båda. Det finns ett flertal appar som kan användas för ändamålet, att spegla en skärmbild, men enklast är nog att utnyttja Teamviewer, Detta är ett allmänt använt program som tillåter fjärrkontroll, skrivbordsdelning och filöverföring. Dessutom gör det skärmspegling mellan mobila enheter möjligt.

Ladda ned och installera både ”Teamviewer för fjärrstyrning” och ”Teamviewer Quicksupport”. Öppna fjärrstyrningsappen på en enhet och Quicksupport på den andra. Det ID-nummer som anges i den senare används för att etablera fjärrstyrning från den andra enheten.

Det finns som sagt gott om andra möjligheter, men fördelen med Teamviewer är att det finns för flera plattformar – Windows, Android och IOS – och du behöver därför inte vara beroende av en viss typ av enhet.

Det kan dock kanske vara lite knepigt att köra fler än två enheter, det har jag inte kunnat experimentera med.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

5 KOMMENTARER

 1. Får hoppas inte Teamviewer får fnatt bara.
  Har det i mobilen för att styra datorn emellanåt. Inte så ofta dock.
  Men det har en tendens att påstå att man inte använder det för privat bruk, då det är gratis.
  Så det stänger ner efter typ 5 minuter.
  Så gjorde det inte förr, men numera händer det mig varje gång.

  Kanske herr Reuterswärd vet något alternativ till Teamviewer för mobilen (via mobildatan) för att styra datorn hemma ?
  Har letat, men inte hittat något speciellt.

  • Du kan ju alltid använda Microsofts eget fjärrskrivbord (Remote Desktop). Det finns appar för både Android och IOS.

 2. Ahh.. Visste jag inte.
  Får man kanske testa då.
  Något du kanske har erfarenhet av ?
  Teamviewer funkar trots allt ganska bra.
  Ja, förutom att det numera bara stängs ner då.

  • Jag har testat, men det är ingenting jag använder. Min erfarenhet av att fjärrstyra en dator från en liten telefonskärm är inte bra och man måste nog vara ganska desperat för att ge sig på det. Med en platta borde det dock fungera bättre.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här